Evenemang

Julkonsert på Sigridslund med Kviga

Upplev en härlig julkonsert över det vanliga på Sigridslund, passa på att äta en jultallrik innan för att komma riktigt i stämning!
Ur de mörkaste arkiv har Kviga rotat fram folkmusikenskattens julpärlor. De säregna jultraditionerna med staffansgång, julespel och lussebrud får plats och förklaring i de gamla medeltidsballaderna och sånglekarna. Med glimten i ögat tolkar Kviga julen som ni aldrig har hört den förut-övernaturlig och vild.
Toppen och botten, på sång och bas, hör vi Ida Hellsten. Hon är uppvuxen i det Östgötska folkmusiklivet men har både folk och jazz på repertoaren. Med en kandidatexamen i folksång från KMH är hon den berättande rösten i Kviga.
Med många strängar på sin lyra är Lovis Jacobsson gruppens knäppinstumentalist. Med bl.a. gitarr, cittern och ibland lite spelpipa är hen en groovemaskin som lyfter det mesta. Efter flera år på olika folkhögskolor har hen nu också en kandidat i folkmusik på cittern vid Kungliga Musikhögskolan.
Nina är multiinstrumentalist och sångerska med en internationell karriär som barockmusiker bakom sig. Den tidiga musiken har nu ersatts med folkmusik och egna genreöverskridande projekt. I Kviga spelar hon på svenska traditionella flöjter såsom härjedalspipa och sälgflöjt och sjunger.
Med denna annorlunda sättning med fokus på textgestaltning och sväng spelar vi en jul ni sent kommer att glömma!
Obs att bokning gäller först efter återkoppling från oss!
10dec 19:00 - 21:00

Kontaktinformation

Sigridslunds Café & Handelsbod
Årdala
Kontaktperson: Åsa Jacobsson
Telefon: 70-6751118

Arrangör: Sigridslunds Café & Event AB

E-post: kontakt@sigridslund.se
Hemsida: www.sigridslund.se

Hitta hit

Prisinformation

Entré 250 kr (7-18 år, studerande, samt pensionärer 200 kr) Önskas jultallrik kostar den 270 kr