Evenemang

Magiskt påsklovsläger: Umbra Lyceum

Till våren kan du uppleva lajv-lägret Umbra Lyceum - Rådets timme.

Umbra Lyceum är en lajv-lägerkampanj som utspelar sig på och runt en trolldomsskola. Sagan äger rum i den verkliga världen, men i de djupa skogarna och mörka skuggorna lever folktron vidare. Sagorna är sanna, trollkunniga människor och väsen använder fortfarande sina konster och på magiska platser samlas de i lönndom. En sådan plats är Rockelstad Slott i hjärtat av Sörmland, där vi bjuder in barn och vuxna till ett magiskt lajv.

På slottsområdet ligger fokus på barnens upplevelser. Där kommer de lära sig om saker som trolldrycker, runmagi och besvärjelser. Det kommer att behövas, för det ryms många mysterium innanför skolans väggar. Det är viktigt för oss att det finns utrymme för olika lajvupplevelser så det kommer finnas gåtor, intriger och äventyr för den som letar.

På skolan kommer det finnas lärare och annan skolpersonal som spelas av vana lajvare som handplockats av oss arrangörer, för att ge barnen en så bra lajvupplevelse som möjligt. Några kan vara lite skrämmande men det ska alltid gömma sig en trygg människa bakom masken och finnas en trygg lägerledare nära tillhands.

Eftersom Umbra Lyceum är en utav de få platser där trollkunniga fritt kan utöva sina konster, har skolan vid den magiska skogen med sjön intill blivit en naturlig samlingsplats. Det viskas om att världen inte längre är säker. De magiska myndigheterna blir allt mer hårdhänta och mäktiga krafter, både mörka och ljusa, vill att eliten byts ut.

Vi vill att våran saga tar avstamp i folktron på ett sätt som glädjer de som känner igen sig bland myterna. Vi vill att vårt lajv ska väcka en nyfikenhet inför den enorma skatt som mänskligheten samlat på sig under årtusenden.

På vårt lajv ska vi i huvudsak fokusera på nordisk folktro, men världens alla myter är sanna i vår värld.
20feb
21feb
22feb
23feb
24feb

Kontaktinformation

Rockelstad slott
Sparreholm
Kontaktperson: Cornelia Stjernlöf
Telefon: 70-4367522

Arrangör: Eventet arrangeras utav DreamSmith Production och Umbra Lyceums arrangörsgrupp genom Järnvilja i samarbete med Förenade Lajvare, ABF Flen och Sverok.

E-post: arr@magilajv.se
Hemsida: https://www.magilajv.se/

Hitta hit