Evenemang

Musik på Sigridslund; Ellika Frisell & Rafael Sida

Rafael Sida, en rytmernas allkonstnär känd för sitt mångsidiga sväng i gränslandet av olika världar, möter fiolspelmannen Ellika Frisell, denna nyfikna folkmusiker rotad i både spelmanstraditionen och den experimentella folkmusikscenen.

Detta är en spelmansduo å 2000-talet. Ett nära och personligt mästarmöte med två av vår tids mest tonsättande traditionsbärare.

Här hörs släktskapet mellan den skandinaviska folkmusiken och den afroamerikanska rytmtraditionen, men framför allt samspelet mellan två starka artister som från olika håll djupdyker och utmanar låtar och sväng.
Två världar som möts utan att krocka, två skilda musikaliska språk som hela tiden behöver förstå vad den andra menar.


Ellika och Rafael är 2023 aktuella med det efterlängtade fullängdsalbumet 'Färg och Tid' som släpps 5 maj på det flerfaldigt prisade skivbolaget Supertraditional.

Ellika Frisell är spelman på fiol och altfiol. Som veteran på den svenska folk- och värtdsmusikscenen har hon fördjupat och vidareutvecklat arvet efter sina lärare Gustav Päkkos och Nils Agenmark och breddat sitt spel i studier för den Indiska violinisten K.Shivakumar. Ellika har spelat i band som Filarfolket, Den Fule och Rosenbergs sjua och har i 20 år turnerat över världen med kora-spelmannen Solo Cissokho och Rafael Sida.

Rafael Sida är slagverkare och trumslagare inom afro-, latin-, jazz- och folkmusik. Rafael växte upp i Mexiko och började tidigt spela trumset på den dynamiska mexikanska musikscenen under 60-talet. Sedan 70-talet är han ett tungt namn inom både jazz- och värtdsmusik i Sverige. Rafael turnerar bland annat med Ale Möller Band, Jonas Knutsson Quartet, Egba och tidigare med trion Ellika Solo Rafael.
22apr 19:00 - 21:00

Kontaktinformation

Sigridslunds café & handelsbod,, Sigridslunds skola
Sparreholm
Kontaktperson: Åsa Englund Jacobsson
Telefon: 0158-14000

Arrangör: Sigridslunds Café & Event AB

E-post: sigridslund@telia.com
Hemsida: www.sigridslund.nu

Hitta hit

Prisinformation

280 kr (medlem 250 kr) pensionär/studerande 250 kr (medlem 220 kr) 0-7 år gratis