Ta tåget till turen

Kliv av på stationen i Flen (du kan såklart vända på turen och kliva av i Hälleforsnäs) och följ Sörmlandsledens markeringar ut i naturen. I Sörmlands hjärta har vi två tågstopp, ett i Flen och ett stopp i Hälleforsnäs - fantastiskt! 

Etapp 23:1 - 2, 20 km. Vandra strandnära längs badsjön Orrhammaren mot Åstorpskogens naturreservat. Vidare på långa spänger över bäcken från Åstorpssjön förbi ett sommarstugeområde på Orrhammar. Vänligt bondelandskap följs av storskog. Du når idylliska Hedsjön och vandrar norrut genom igenväxta odlingsmarker till gammelskog och stigar som tidigare varit vägar för träkol i tider då Bruket i Hälleforsnäs behövde kol. Ta ett bad i Stora Tallsjön strax innan Anneberg! Passa på att uppleva Våtmarkerna, kring Brukssjön, en ca 4 km lång slinga som är handikappanpassad. 

Välkommen till Bruket i Hälleforsnäs med Gjuterimuseum, Konstgalleri, Turistbyrå, Bruksrestaurang, Jürss Mejeri, Högtorp Gård, Kolhusteater, kanotuthyrning och Brukets utomhusscen. Här finner du också Cykelåtervinning/försäljning, terrängbana  och ställplatser för husbilar.

Mitt i Hälleforsnäs hittar du Coop och Frk. Larssons café.